Julian van Lohuizen Nederlands kampioen sanitair en verwarming


Afbeelding Julian van Lohuizen Nederlands kampioen sanitair en verwarming

Onze monteur Julian van Lohuizen, werkzaam bij Elders Totaalinstallateur in Raalte, heeft afgelopen vrijdag in Den Bosch de tweedaagse finale Nederlandse Kampioenschappen Skills Masters gewonnen. Hij werd overweldigend eerste op het onderdeel Sanitair- en Verwarmingsinstallaties.

Julian, 20 jaar en woonachtig in Wijthmen, werkt al een aantal jaren bij Elders Totaalinstallateur via InstallatieWerk. Julian viel in de regionale voorronde al op door zijn precisie, zelfvertrouwen en vakkennis waardoor hij door InstallatieWerk en het Deltion College is geselecteerd om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen.


De opdracht voor de nationale wedstrijd was een afspiegeling van de dagelijkse praktijk binnen de technische installatiebranche. De zes kandidaten het hele land moesten binnen een bepaalde tijd een cv ketel, een vloerverwarmingverdeler en een open verdeler aansluiten, dit alles diende te gebeuren op basis van gemaatvoerde tekeningen en middels verschillende leidingsystemen en met grote mate van eigen inzicht.

De deelnemers werden door een deskundige jury, afkomstig uit de branche, individueel beoordeeld op vakmanschap bij de montage, plannen en organiseren, samenwerken, maatvoering, netheid, oplevering na meting van de installatie, werking en gereedheid installatie en natuurlijk op de veiligheid.

Julian haalde een score van 555 punten waarmee hij de minimale eis van 530 punten om mee te mogen doen aan de wereldkampioenschappen ruimschoots haalde.

Direct de dag na de Nederlandse Kampioenschappen is Julian gestart met de voorbereiding op de Wereldkampioenschappen, de WorldSkills. Met het gehele Nederlandse Team heeft Julian een training gevolgd over het omgaan met stress. In de voorbereiding volgen er nog een aantal van deze dagen waar onder andere ook mediatraining en teambuilding aan bod komen. Naast deze trainingen krijgt Julian ook nog 150 uur extra technische training op zijn vakgebied.

Nederland reist met een team van ruim 20 deelnemers af naar de WordSkills, de deelnemers zijn actief in de diverse beroepen zoals bijvoorbeeld: kok, verpleegkundige, metselen, kapper, tuintechniek, webdesign etc.

Het wereldkampioenschap, de WorldSkills, vindt plaats op 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi. De WorldSkills bestaat uit wedstrijden op 51 vakgebieden met in totaal ruim 1300 deelnemers uit 76 landen.

Om u een indruk te geven wat de WorldSkills inhouden onderstaand een aantal links;

Link trailer WorldSkills 2017;
https://www.youtube.com/watch?v=VDg0b9V0GZA

Link highlights WorldSkills Sao Paulo 2015;
https://www.youtube.com/watch?v=FesYYO7uwc4

Link film Team NL WorldSkills Sao Paulo 2015 ;
https://www.youtube.com/watch?v=WdvBgZfhTQA
 
 
 

◀  Naar nieuwsoverzicht